Tot i que no disposem de molt temps lliure, quan les nostres obligacions ens ho permeten ens agrada agafar la motxilla i les botes per anar a gaudir de la muntanya; de tots aquells racons on val la pena passar una bona estona.

Totes les nostres sortides son senzilles i accessibles a tothom pel fet que els protagonistes principals d'aquestes son els nostres meravellosos reis de la casa.
Són excursions, visites i sortides senzilles, aptes per tothom.


lunes, 26 de noviembre de 2012

Fira del Bosc i la Terra - Vallgorguina

El 25 de novembre, per segon any consecutiu, no vam faltar a la cita de la Fira del Bosc i la Terra a Vallgorguina. 

Vallgorguina és un poble situat en una vall que es troba entre les serres del Montnegre i el Corredor. 





El darrer cap de setmana de novembre el poble celebra la Fira del Bosc i la Terra, on reviuen la Catalunya rural dels segles XVIII i XIX. Podem trobar paradetes amb objectes i processos d'elaboració artesanal; diversos tallers infantils i demostracions d'art i oficis: cistellers, forner, ferrer, filadora, herbolaris amb plantes medicinals, espelmes i sabons naturals (els nens van fer un taller d'espelmes), embotits artesanals...


Dintre de la Fira un dels punts més interessants és el xerrac de troncs. És una activitat molt interessant que demostra com es tallava la llenya quan no existien xerracs mecànics. Fent també una demostració de xerrac mecànic. 


Una mostra del que van fer amb el xerrac mecànic: 






La millor forma de començar el dia és amb un bon esmorzar. El primer que vam fer a la fira va ser menjar unes torrades amb botifarra i pernil. Boníssimes. 



















L'any que ve repetim, segur!!!!

Besalú - Castellfollit de la Roca


L'1 de novembre, dia de Tots Sants, vam anar a passar el dia a Besalú i Castellfollit de la Roca.

Besalú és una vila comtal medieval situada a la Garrotxa, Girona. Constitueix un dels nuclis medievals més importants de Catalunya.




El que més crida l'atenció de Besalú,    
és el seu pont romànic, punt d'accés a la ciutat. Es desconeix l'origen, tot i que durant el segle XI s'esmenta documentalment i d'aquesta època pot datar-se l'estructura bàsica. Inundacions i necessitats de defensa van obligar a  reformar-lo durant els segles posteriors.
A l'any 1939 va sofrir una voladura parcial, sent remodelat durant els anys seixanta del segle XX.




Una vegada travessat el magnific pont, ens trobem amb cases antigues, carrers porticats i el barri jueu, on destaca el Micvé (descobert el 1964) sala de banys de purificació. Aquest edifici es troba en el lloc on hi havia l'antiga plaça dels jueus i en l'emplaçament que va ocupar la Sinagoga.






Després d'una bona passejada pel centre de Besalú, vam trobar una zona tranquil.la al costat del riu on vam aprofitar per descansar i dinar; mentre alguns passaven l'estona llençant pedres al riu. 




De tornada a buscar el cotxe, vam passejar per les botigues del poble


























La tarda la vam passar a Castellfollit de la Roca



Es tracta d'un petit poble de la Garrotxa, molt a prop de Besalú, on destaca la seva cinglera basàltica. Una de les imatges més característiques del poble és el perfil de l'església i les cases penjant damunt de la cinglera basàltica.








Passejant pel barri vell, d'origen medieval,   
pots contemplar places i carrers estrets. 
La majoria de les cases són construïdes 
amb pedra volcànica. 










Al costat de la cinglera hi ha un magnífic mirador. 
Des d'on es pot contemplar una panoràmica espectacular de la zona. 





El mirador es troba al costat de l'Església de Sant Salvador. Edifici d'estil renaixentista tardà, amb un campanar de planta quadrada. 






Al costat de l'església surt un camí que baixa fins al Pont de Fusta sobre el riu Fluvià. Una petita excursió de 10 minuts (nosaltres vam trigar uns 20 minuts a pas del Pol) molt suau. Des del Pont de Fusta es pot contemplar el perfil del poble sobre la cinglera. 



















Després d'un llarg dia, cotxe i cap a Barcelona.