Tot i que no disposem de molt temps lliure, quan les nostres obligacions ens ho permeten ens agrada agafar la motxilla i les botes per anar a gaudir de la muntanya; de tots aquells racons on val la pena passar una bona estona.

Totes les nostres sortides son senzilles i accessibles a tothom pel fet que els protagonistes principals d'aquestes son els nostres meravellosos reis de la casa.
Són excursions, visites i sortides senzilles, aptes per tothom.


domingo, 12 de mayo de 2013

Passeig per la nostra ciutat, Barcelona

Tot i que vivim a Barcelona, hi han moltes zones de la nostra ciutat que desconeixem. Si bé ens agrada molt sortir a descobrir zones noves, també ens agrada descobrir racons de Barcelona que fins ara no coneixíem o que simplement ens agrada visitar.

Una de les zones que vam visitar fa poc, el diumenge 24 de març, va ser el Casc Antic de Barcelona. La plaça del Rei,  la Catedral, la plaça de Sant Felip Neri i tots els seus voltants.

L'inici va ser a la parada de metro de Jaume I. Des d'aquí, primera parada Plaça del Rei, seu del Museu d'Història de Barcelona. La Plaça del Rei és un dels punts més emblemàtics del barri Gòtic. La plaça connecta amb la Catedral a través de la baixada de Santa Clara. A la plaça trobem el Saló del Tinell i la Capella de Santa Àgata. A la banda oest trobem el Palau del Lloctinent, edifici del segle XVI.

Aquest edifici va ser la nostra segona visita. El Palau és la seu de l'Arxiu General de la Corona d'Aragó. Comunica amb el Saló del Tinell (de l'antic Palau Reial) a través de la porta de Sant Jordi.


A la porta està representat Sant Jordi amb el drac als seus peus i sobre el seu cap l'escut de les quatre barres del comtes de Barcelona i reis d'Aragó. També es poden llegir diferents textos en llatí, català i aragonès
El primer que destaca al accedir a l'edifici és el jardí amb porxos.
Actualment és la seu del Museu Frederic Marès.


Imatge d'una part del jardí


Sortint del Palau del Lloctinent vam arribar a la Catedral, accedint directament pel claustre; on vam poder gaudir de les oques.






















Després d'un passeig pels carrers del barri Gòtic vam finalitzar l'excursió a la plaça de Sant Felip Neri.






On es troba l'església del mateix nom d'estil barroc. Al centre de la plaça trobem una font d'aigua amb una base octagonal.
Església de Sant Felip Neri


A la paret de l'església es poden veure els efectes de la metralla d'una bomba que va ser llançada per l'aviació del bàndol nacional durant la Guerra Civil. El 30 de  gener de 1938, l'artefacte va esclatar on ara hi ha la plaça i va provocar quaranta-dues víctimes mortals, la majoria nens que s'havien refugiat  al soterrani de l'església. Per l'explosió van quedar destruïdes totalment les cases de la plaça.

Placa que es troba a la pared de l'església explicant els fets del bombardeig

I finalment vam marxar a dinar, per continuar un altre dia.



No hay comentarios:

Publicar un comentario